2. jul. 2015

Måneds Fotograf


Månedens fotograf Dirk Rosin

Dirk Rosin (jeg) er født i 1960 i Tyskland, har bodd i Norge siden 1999 og er norsk statsborger.
Innen foto er jeg selvlært, men det har alltid vært en viktig del av livet mitt. Jeg prøver å fange øyeblikket. Jeg prøver å få til kunst av fotografiene mine, kanskje med en spesiell etterbehandling eller en spesiell måte å fotografere på, det er bare fantasien som setter stopp!
Jeg får stadig ny inspirasjon og ideer til nye bilder. Det er morsomt å skape noe nytt og personlig hver gang synes jeg. Å fange det rette øyeblikket er mottoet mitt. Jeg bruker nok i 90 % av all fotografering naturlig lys, det er svært sjelden at jeg bruker makro blits eller vanlig blits. Når jeg lager tabletop bilder (dråpe, stilleben) da bruker jeg kunstig lys (blits, softbox etc.). Ute i naturen vil jeg helst unngå kunstig lys, men bruker noen ganger en lommelykt med 800 lumen i forbindelse med langtidseksponeringen av landskap.
Et godt råd er å ta deg god tid, bruke stativ og se motivet fra alle sider.
Siden 2004 har jeg vært aktivt medlem i Norsk Selskap for Fotografi NSFF og i Federation International de l`Art Photographique FIAP. Bildene mine er publisert blant annet i STARK Magazine USA, Naturfotografen Norge og FotoForumMagazine Tyskland. I 2014 fikk jeg prisen fra American Photography Associasion for Best world photography Juni 2014, og Part of the 20 most popular photographers of the year 2014 on Viewbug. I 2008 ble jeg medlem av BioFoto Østlandet.
Denne s/h bildeserien jeg viser her var et prosjekt/oppgave til meg selv. Tenkte å prøve å vise fram hvor vakkert naturen er også uten farger. Nå er jeg blitt "hekta" på naturen i s/h. Uttrykksikonet smile. Er du interessert i å se flere av mine bilder, gå inn på: dirkrosin.net og dirkrosin.blogspot.no
Legg inn en kommentar